Η αλυσίδα των σκλάβων

Αναρωτιούνται στα συμβούλια για την πέρα των γνωστών ελλειμμάτων μη είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Εσείς κύριοι την αλυσίδα των σκλάβων με ατυχή τρόπο δημιουργήσατε, καταστρέφετε επιχειρήσεις, βγάλατε ανθρώπους στην ανεργία. Ποιος θα πληρώσει, όταν δεν είναι πια καν εργαζόμενος, όταν αδυνατεί να ανταποκριθεί στο μέγεθος των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, τις περιβόητες δόσεις της εφορίας, της γνωστής διπλής φορολόγησης.

Νεκρώσατε τη χώρα και περιμένετε χρήματα από τους νεκρούς. Αυτοί χρωστάνε ακόμα στους νεκροθάφτες και τα γραφεία κηδειών. Έχετε βέβαια κάποιο δίκιο, όλη η Ελλάδα χρωστάει στους νεκροθάφτες της.

Αναγνωρίζω ότι προσπαθείτε να βγούμε από το τέλμα. Αναγνωρίζω ότι οι οικονομικοί σύμβουλοι γνωρίζουν καλύτερα την αλυσίδα των σκλάβων. Μόνο που δεν ξέρω γιατί εκτός από την αλυσίδα, υπάρχει και αυτή η μεγάλη σιδερένια μπάλα που βλέπουμε στους κινηματογράφους.

Κύριε Υπουργέ, το να μαζευτούν εκατοντάδες υπογραφές είναι εύκολο. Το να κάνεις παρέα με τα Ματ ή με ανήξερους υπαλλήλους επίσης.

Φοβάμαι πως άλλες υπογραφές χρειάζεται η κα Μέρκελ για την τουαλέτα της.

kidlab-gr_000194

Κύριε Υπουργέ. Όλοι ξέρουμε τον ηλεκτρικό, κάποιοι θυμούνται το τραμ που ξαναήρθε, το μετρό που εμφανίστηκε την προηγούμενη δεκαετία. Πιο πιστά από τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία δεν παρεκκλίνουν από καθόλου από τις διαδρομές τους. Πορείες χαρτογραφημένες, επιβάτες στις αντίστοιχες στάσεις.

Κύριε Υπουργέ. Το νέο χαρτογραφημένο μέσο μεταφοράς γεννήθηκε στις μέρες σας. Υπουργείο Υγείας – Ταμεία κεντρικά και περιφερειακά, εντός και εκτός ΕΟΠΠΥ – ΕΟΠΠΥ. Είναι το καινούριο τρενάκι του ασφαλισμένου. Με την ίδια διαδρομή, με επιβάτες ασφαλισμένους πολίτες που κατεβαίνουν στη στάση. Ευτυχώς με ένα εισιτήριο εισπράττουν οδηγίες για την νέα διαδρομή ταμείο-Υπουργείο-ΕΟΠΠΥ και ανάποδα.

Το καινούριο τρενάκι που φτιάξατε με ευγενείς και αγενείς σταθμάρχες, με έκπληκτους επιβάτες που συναντούν άδεια κτίρια ή τελευταία πληκτρολογώντας, το «σύστημα» προκαλεί τον κλαυσίγελο στους πολίτες. Το προηγούμενο σύστημα της τηλεφωνικής επικοινωνίας απαντά κλασσικά με το «αναμείνατε στο ακουστικό σας», με ανθρώπινη φωνή, χωρίς μαγνητοφωνημένη απάντηση, που κάποιες φορές παραλλάσσεται με τις λέξεις «περιμένετε, ποτέ δεν ξέρουμε…».

Κύριε Υπουργέ. Ανεβείτε στο τρενάκι. Μοιραστείτε την εγκύκλιο, εξηγήστε πώς λειτουργεί αυτό το νέο μέσο. Κύριε Υπουργέ. Επανά – σταση. Θα κατέβει κανείς Αναδιάρθρωση θα κατέβει κανείς; Όνειρα και Υποσχέσεις θα ανέβει κανείς;

Κύριε Υπουργέ. Βαρεθήκαμε τις ανεύθυνες ή αόριστες απαντήσεις, τα δρομολόγια ταμείο-Υπουργείο-ΕΟΠΠΥ- «πύργος-φάντασμα». Μια απάντηση και ένα σαφές έγγραφο απαιτούμε.

Οι εντός και εκτός ΕΟΠΠΥ ασφαλισμένοι πολίτες

Υ.Γ. Από τις στάσεις βγάλτε τις αφίσες της κυρίας Μέρκελ με το περιβόητο ΣΚΑΣΕ

Γεώργιος Κοκκίνης
Παιδοψυχίατρος

Similar Posts