Διαγώνισμα με θέμα “Ψυχική Υγεία και κράτος”

kidlab-gr_000187

Μετά το “Δελτίο θυέλλης και έκτακτων καιρικών συνθηκών“, ακολουθεί διαγώνισμα.

Θέμα: Ψυχική υγεία και κράτος
Ζήτημα 1ον: Τι εγκρίνεται ως “επιστροφή δαπάνης” από τα ασφαλιστικά ταμεία, εντός και εκτός ΕΟΠΠΥ

Ζήτημα 2ον:  α) Βάσει ποιας λογικής, ποιου ΦΕΚ ή άλλης απόφασης εγκρίνεται ο αριθμός συνεδριών ειδικών θεραπειών. Είναι τόσο δύσκολη η ενημέρωση όλων και τόσο παράλογο να απαιτούν οι γονείς τα χρήματα που έχουν πληρώσει;
β) Τι ποσό θα δίδεται για κάθε είδος θεραπείας;

Ζήτημα 3ον:  Πώς γράφονται οι αποδείξεις και πότε μετά την κατάθεση τους θα εισπράττεται το ποσόν;

Ζήτημα 4ον: Πότε θα σταματήσει η άγνοια των υπαλλήλων σε σχέση με εγκυκλίους και τιμολόγια;

Ζήτημα 5ον: Πότε το τέως ΤΕΒΕ – νυν ΟΑΕΕ θα αποφασίσει πώς και πότε πληρώνει;

Ζήτημα 6ον: Πότε θα σταματήσει η υποτίμηση των παιδοψυχιάτρων αλλά και των λοιπών θεραπευτών;

Ζήτημα 7ον: Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, τα παιδιά δε χρειάζονται θεραπεία;

Ζήτημα 8ον: Γιατί δημιουργείται νέο κύμα δυσαρεστημένων πολιτών;

Ζήτημα 9ον: Πότε θα σταματήσουν “γραφικές” πρακτικές εξέτασης και επανεξέτασης για την περιβόητη “έγκριση από δημόσιο χώρο”;

Ζήτημα 10ον: Μέχρι πότε γονείς, παιδοψυχίατροι, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί και εργοθεραπευτές, θα αποτελούν μια περιθωριοποιημένη ομάδα ασθενών και επαγγελματιών;

Ζήτημα 11ον: Περιμένουμε την οργή του κάθε γονιού. Περιμένουμε την εξαφάνιση των διαταραχών. Περιμένουμε την εξαφάνιση των επαγγελματιών.

Ζήτημα 12ον: Μέχρι να παρθεί η όποια απόφαση από ανευθυνο-υπεύθυνους αλλά και τους υπευθύνους, θα έχει εξελιχθεί η διαταραχή, θα έχουν εξαντληθεί γονείς, τα τόσα χρόνια ευαισθητοποίησης κηδεύονται, τα συναφή επαγγέλματα υποτιμώνται.

Ζήτημα 13ον: Οι εισφορές, η φορολογία όλων αυτών γίνεται άμεσα απαιτητή. Η επιστροφή δαπάνης καθυστερεί. Σε μέρες κρίσης και αδυναμίας τα συνθήματα αλληλεγγύης προς τον πολίτη πάνε περίπατο.

Ζήτημα 14ον: Πρέπει να καταλάβει ο γονιός και να απαιτήσει τα χρήματα του. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ακόμα ρήξη, μια ακόμη πλευρά ανυπόληπτου κράτους. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ακόμα στρατιά ανέργων θεραπευτών ψυχικής υγείας.

Θέμα: Μια υγεία καταχρεωμένη με ασθενείς γονείς, παιδιά, θεραπευτές και υπαλλήλους και ένα κράτος με εμπύρετο μεταδοτικό νόσημα.

Γεώργιος Κοκκίνης
Παιδοψυχίατρος

Similar Posts